Arhiva DitoreSep 11, 2017

0 425

Namazi është shkak kryesor i largimit të brengave!

Një nxënës i dijes rrëfehet duke thënë:
“Një ditë hyri tek babai i tij, (dhe babai i tij gjithashtu është dijetarë i njohur) e gjeti shumë të mërzitur, ngase kishte humbur një shumë të madhe nga pasuria e tij! U përpoq me fjalë të buta që ta ngushëllojë për të bërë durim, por nuk ia doli. Këtij djaloshi nuk i mbeti gjë tjetër, vetëmse të vetmohet në një dhomë ku nuk ka njeri, iu drejtua Allahut, fali namaz, dhe lutej për babain e tij që ti kthehen të hollat!
Thotë djaloshi: Nuk kaloi pak kohë pasi përfundova namazin, u gjetën të hollat duke mos munguar asgjë.
Nuk është për tu habitur!!
Çështja e Namazit është më madhështore!
Begatia e tij e madhe vjen shpejt.

Nëse në ndonjë çështje mërzitemi dhe trishtohemi, drejtohemi në namaz që të përmirësohet gjendja jonë!

Burimi: Nasir al Umer / albislam.com

Përktheu nga gjuha Arabe: Nusret RAMADANI

NA NDIQNI NË