A e prish abdesin gjidhënia?

A e prish abdesin gjidhënia?

0 693


Pyetja: Pasi të kem përfunduar marrjen e abdesit, fëmija dëshiron të ushqehet, pra gjidhënia a e prish abdesin?

Përgjigjja: Falënderimi i takon Allahut…

Nuk ka përmendur asnjë prej dijetarëve se gjidhënia e prish abdesin, gjërat që prishin abdesin janë të caktuara dhe të përkufizuara.

Gjithashtu, dijetarët janë të një mendimi se çfarë del prej trupit nga ndonjë vend tjetër përveç dy vrimave të jashtëqitjes, nëse është e pastër nuk e prish abdesin.

Nga libri “Enciklopedija e fikhut” 17/111.

Përktheu: Shpend Zeneli

Islamqa.info

Burimi në gj. shqipe: albislam.com