A i falet namazi i xhenazes magjistarit?

A i falet namazi i xhenazes magjistarit?

0 1367

Pyetësi:

Çka është dispozita e faljes së namazit të xhenazes së magjistarit, dhe a lejohet që të varroset te varrezat e muslimanëve pasi që të vritet?

Përgjigje:

Nëse vritet, nuk i falet namazi dhe nuk varroset te varrezat e muslimanëve, por varroset te varrezat e mosbesimtarëve, nuk lejohet që të varroset të varrezat e muslimanëve, nuk i falet xhenazja, nuk i pastrohet trupi dhe nuk qefinoset. E lusim Allahut të na i falë gabimet.1

Shejh AbdulAziz bin Baz –Allahu e mëshiroftë!-

Përktheu dhe përshtati nga arabishtja:

Mujdin Xh. Xhaferi

Burimi në gj. shqipe: albislam.com

GJITHASHTU NË ALBISLAM