A ka agjërimi dobi shoqërore?

A ka agjërimi dobi shoqërore?

0 400

Përgjigje: Po, agjërimi ka dobi shoqërore, disa nga to janë;
1. Ndjenja e muslimanêve se ata janë një umet i bashkuar.
2. Ngrënia, pirja, agjërimi në kohëra të njejta.
3. I pasuri i sheh mirësitë e Allahut dhe e ndjenë dhembshmërinë për të varfërit.
4. Paksohen cytjet e shejtanve ndaj bijve të Ademit.
5. Devotshmëria ndaj Allahut.
6. Largimi nga mëkatet, nga dëmet, njashtu edhe kjo është prej dobive të shoqërisë.

Shejh Uthejmini, rahimehullah

Nga arabishtja: Suad Shabani

Burimi: albislam.com