A lejohet dhënia me qira një lokal ku do shitet harami?

A lejohet dhënia me qira një lokal ku do shitet harami?

0 977

Pyetje: Cila është dispozita e sheriatit islam në lidhje me dhënien e lokaleve me qira nëse aty shiten cigare, kaseta muzikore, video kaseta ku ka filma pornografik apo për hapjen e ndonjë banke e cila punon me kamat?!

Përgjigje: Dispozita e sheriatit islam në lidhje me dhënien e lokaleve me qira për qëllimet e lartpërmendura shihet qartazi në fjalët e Allahut,- xhele veala!,- ku thotë:

وَتَعَاوَنُوا عَلَى الْبِرِّ وَالتَّقْوَىٰ ۖ وَلَا تَعَاوَنُوا عَلَى الْإِثْمِ وَالْعُدْوَانِ ۚ وَاتَّقُوا اللَّـهَ ۖ إِنَّ اللَّـهَ شَدِيدُ الْعِقَابِ ﴿٢﴾

”Ndihmoni njëri-tjetrit në punë të mira dhe në të ruajturit nga të këqijat, dhe mos ndihmoni në mëkate dhe armiqësi! Dhe druajuni Perëndisë! Se, Perëndia, dënon ashpër”. ( Kur’an: El Maide: 2).

Mu për këtë arsye dhënia e lokaleve me qira për qëllimet e lartpërmendura është rreptësishtë e ndaluar në sheriatin islam, sepse kjo llogaritet ndihmë dhe pjesëmarrje në mëkate dhe armiqësi.

Allahu është më i dituri!.

Muhamed bin Salih El-Uthejmin, -Allahu e mëshiroftë!-.

Burimi: albislam.com

Përktheu dhe përshtati nga arabishtja: Suad Shabani