A lejohet vonimi i namazit të jacisë?

A lejohet vonimi i namazit të jacisë?

0 1218

Pyetje: Hoxhë i nderuar! A lejohet vonimi i namazit të jacisë?!

Përgjigje:

Po. Lejohet vonimi i namazit të jacisë si dhe është vepër e pëlqyer, mirëpo nëse bëhet shkak për humbjen e namazit me xhemat atëherë ky veprim nuk lejohet. ( Nëse të ik namazi i jacisë me xhemat atëherë mirë është të shtyhet më vonë falja e tij në shtëpi).

Ndërsa, gratë është mirë që sa më vonë ta falin namazin e jacisë në shtëpi, mirëpo duhet të kenë kujdes mos ta vonojnë më shumë se kalimi i gjysmës së natës.

Allahu është më i Dituri!.

Muhamed bin Salih El-Uthejmin, -Allahu e mëshiroftë!-.

Përktheu dhe përshtati nga arabishtja: Suad Shabani

Burimi në gj. shqipe: albislam.com