BUJKU DHE KALI I TIJ !

BUJKU DHE KALI I TIJ !

0 1984

Një bujkut i kishte rënë kali në bunar të shterur. Derisa kali hingëllonte, bujku mendohej si ta nxjerrë që aty. Erdhi në përfundim se harxhimet për nxjerrjen e kalit kushtonin aq sa të blente një kalë të ri dhe meqë kali i tij ishte i vjetër, vendosi ta mbulojë me dhe e kështu me një gurë të qëllojë dy zogj, edhe bunarin e shterur ta mbush edhe kalin ta varros – të gjallë. I thirri komshinjtë e tij dhe ia nisën punës. Filluan të hadhin dhe mbi kalin. Kali e kuptoi planin e tyre, anadaj çdoherë që ata hidhnin dhe mbi shpinën e tij, ai shkundej dhe dheu binte te këmbët e tij, ndërsa kali shkelte mbi të. Vazhduan kështu, kali ngritej e ngritej derisa më në fund kërceu dhe doli nga bunari.
Kështu e ka jeta, çdoherë që ngarkohesh me probleme, duhet të bësh ca lëvizje në mënyrë që t’i zbarkosh ato dhe ta shohësh veten një ditë në maje!
Njerëzit nuk do ta ndjejnë atë që të mundon ty, andaj mos u anko tek ata, thjeshtë drejtohu Allahut dhe përvjeli krahët vetë.

Hoxhë: Agim Bekiri

Burimi: albislam.com

GJITHASHTU NË ALBISLAM

0 244

0 256