Fikh

Fikh

0 270
Peytje: Nëse gruaja gjatë ditës së nëntë, dhjetë e të njëmbëdhjetë të muajit Muharrem ka qenë me menstruacione, a lejojet për të që ta...

0 159
Pyetja: Cila është dispozita fetare rreth urimit me rastin e vitit të ri Hixhri, si përshembull duke thënë "Qofshi në mirësi për shumë vite"...

0 114
Pyetja: Xhamitë mbledhin lëkurat e kurbanëve dhe i shesin ato në kompanitë e prodhimit të lëkurës dhe  paratë e fituara i shpenzojnë në ndërtimin...

0 323
Ubadete ibn Samit (radijallahu anhu) transmeton se Pejgamberi (alejhi selam) ka thënë: ''Ai që pas zgjimit nga gjumi thotë: لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ وَحْدَهُ لَا شَرِيكَ...

0 93
Dijetari i shquar Ibn Uthejmini, Allahu e mëshiroftë thotë: Preferohet dhe më e mira është që njeriu mos të therë më shumë se sa...

0 308
Pyetje: a është e lejuar prerja e kurbanit jashtë haremit të Mekes për t'ua shpërndarë të varfërve në vendin nga vjen haxhiu sepse numri...

0 252
Ka thënë dijetari i shquar ibn Uthejmini, Allahu e mëshiroftë: "Nëse është i sigurtë që mund ta shlyejë borxhin, ndërkohë është në mardhënie pune (i...

0 261
Përgjigjja: Falënderimi i qoftë Allahut. Për atë që dëshiron të ther kurban është sunet të thotë: Bismillah, Allahu Ekber, Allahume hadha minke ve leke, hadha anni. Në emër...

0 163
Përgjigje; Therja e kurbanit tek shumica e dijetarëve është sunet i fortë (sunet mueked). Kryefamiljari ther Kurbanin, pra ai i cili kujdeset për familjen,...

0 87
Pyetje: Ishim në haxh unë dhe gruaja ime me një kompani e cila organizonte shkuarjen në haxh, dhe udhëheqësi i kompanisë na tha se...

NA NDIQNI NË