Haxhi

Haxhi

0 249
Pyetje: A lejohet që haxhiu gjatë periudhës së ihramit të bartë unazë dhe orë ? Përgjigje: Lejohet bartja e orës dhe unazës gjatë periudhês kur...

0 310
Pyetje: A lejohet haxhiu gjatë periudhës së ihramit të vnojë rryp të lëkurës në belin e tij në të cilin gjendet një xhep të...

0 309
Pyetje: Me çka pëlqehet të merret haxhiu në ditën e Arafatit? Përgjigje: Njeriu apo haxhiu pëlqehet të bëjë sa më shumë dua  (lutje). Muhamedi,- salAllahu alejhi ue selem!,-...

0 236
Pyetje: Cila është dispozita e faljes së dy reqateve pas veshjes së ihramit? Përgjigjja: Falja e dy reqateve pas veshjes së ihramit është sunet, d.m.th nuk...

0 300
Pyetje: A është vërtetuar se pejgamberi alejhi selam ka bërë ndonjë dua të caktuar në çdo rrotullim të tavafit të Haxhit ose Umres? Përgjigje: Nuk...

0 218
Pyetje: A lejohet kryerja e haxhit nga më shumë se dy persona në të njejtin vit për të vdekurin? Përgjigje: Po, lejohet kryerja e haxhit...

0 229
Pyetje: Unë e kam kryer  haxhin disa herë, së bashku me fëmijët e mi. Këtë vit dëshirojmë të shkojmë në haxh përsëri, por jemi me...

0 771
Pyetje: Më kanë porositur disa gra që t'ua gjuaj gurët në xhemerate, shkaku i kallabllëkut të madh që gjendet aty, cila është dispozita e...

0 797
Përgjigje: Muhamedi,- sal-Allahu alejhi ue selem!,- ka thënë: "Kush merr abdes në shtëpinë e tij, pastaj niset e vjen tek Xhamia Kubasë dhe falë namaz...

0 807
Pyetje: Nëse muslimani e kryen haxhin obligativ e pastaj e kryen haxhin nafile (vullnetarë), a e plotëson (mangësitë) haxhi vullnetarë haxhin obligativ? Përgjigje: Të gjitha...

NA NDIQNI NË