Haxhi

Haxhi

0 917
Pyetje: A lejohet që të shkoj në Qabe t'i fali kohët e namazit gjatë ditëve që jam në Mina, dhe pasi t'i fali namazet...

0 733
Pyetje : Kam harruar t'i fali dy rekate mbrapa mekami (vendi) Ibrahimit pas kryerjes së tavafit Ifada, a obligohem me diçka (kompenzim, etj) apo jo...

0 745
Pyetje: Cila është dispozita e kryerjes së Umres më shumë se njëherë brenda vitit? Përgjigje: E vërteta është se lejohet përsëritja apo kryerja e umres më shumë...

0 780
Pyetje : Hoxhë i nderuar, a duhet të e kryejë tavafin lamtumirës (të Haxhit) ai i cili jeton në Meke? Përgjigje: Jo nuk duhet të...

0 800
Pyetje: Nëse dikush i dhuron ca para ndonjë të varfëri që ta kryejë i varfëri haxhin e tij personal obligativ, a i llogaritet shpërblimi...

0 1286
Pyetje: si bëhet dhikri gjatë dhjetë ditëve të dhulhixhes, a ka formë të caktuar dhe kohë të caktuar? Përgjigje: falënderimi i takon Allahut, paqja dhe mëshira...

0 1063
Pyetje: cila është vlera e dhjetë ditëve të muajit dhul hixhe? Përgjigje: dhjetë ditët e dhul hixhes janë ditët më të mira të vitit. Allahu i...

0 855
Pyetje: Ai i cili posedon borxhe, a duhet të e kryejë Haxhin!? Përgjigje: Nëse muslimani ka aq shumë borxhe, saqë ia mbulojnë të gjithë pasurinë të cilën...

0 784
Pyetje: Nëse një person e bën haxhin ifrad dhe nuk ka bërë umre më herët, po ashtu pas haxhit nuk mund të bëj umre dhe...

0 3122
Pyetje: Kur është Kurban Bajrami në Maqedoni dhe a duhet të pasojmë BIM-in? Përgjigje: falënderimi i takon Allahut, lavdia dhe bekimi i Tij qofshin mbi të...

NA NDIQNI NË