Namazi

Namazi

0 43
Pyetja: Pasi që u ktheva nga një udhëtim, unë nuk e kisha falur namazin e akshamit. Hyra në xhami dhe i gjeta duke e...

0 280
Pyetja: A lejohet që udhëtari i cili falet pas një imami i cili e fal namazin e plotë, të shkurton namazin në dy rekate,...

0 281
Pyetja: Nëse hyjë në xhami dhe imami është në ruku, dhe unë lidhem në namaz dhe bie  në ruku, a llogaritet si rekat për mua,...

0 1452
Pyetje: Cila është hapësira më e afërt e më e largët që duhet të jetë mes njeriut dhe sutres? Përgjigjja: Falënderimi i takon vetëm Allahut. Sunet...

0 2170
Pyetje: Unë kam lexuar fetvanë në lidhje me sutren dhe unë jam ende i hutuar në atë se; Sa është madhësia e gjatësisë e...

0 1683
Pyetja: Nëse imami në namazin e xhenazes i jep dy selame, ndërsa unë atë që e di se në namazin e xhenazes jipet vetëm...

0 3420
A duhet përsëritur namazin, nëse del sekrecioni medhij, në namaz dhe ai është plotësisht i vetëdijshëm për këtë? Falënderimi i qoftë Allahut. Të supozohet se diçka...

0 510
Pyetje: Kam qenë udhëtarë dhe kam harruar faljen e namazit të drekës dhe ikindisë deri pak para perëndimit të diellit, a më lejohet kompenzimi...

0 415
Cila është dispozita mbi gërshetimin e gishtave në xhami? Pyetja: Falënderimi i takon Allahut. Përgjigjja: Kjo është një pjesë e edukatës së shkuarjes në xhami, për...

0 806
Pyetja: Unë punoj në një kohë kur nuk më lejohet të kryej namazin e sabahut dhe të drekës. A më lejohet mua që t’i...

NA NDIQNI NË