Namazi

Namazi

0 1838
Pyetja: Nëse imami në namazin e xhenazes i jep dy selame, ndërsa unë atë që e di se në namazin e xhenazes jipet vetëm...

0 3676
A duhet përsëritur namazin, nëse del sekrecioni medhij, në namaz dhe ai është plotësisht i vetëdijshëm për këtë? Falënderimi i qoftë Allahut. Të supozohet se diçka...

0 695
Pyetje: Kam qenë udhëtarë dhe kam harruar faljen e namazit të drekës dhe ikindisë deri pak para perëndimit të diellit, a më lejohet kompenzimi...

0 563
Cila është dispozita mbi gërshetimin e gishtave në xhami? Pyetja: Falënderimi i takon Allahut. Përgjigjja: Kjo është një pjesë e edukatës së shkuarjes në xhami, për...

0 1001
Pyetja: Unë punoj në një kohë kur nuk më lejohet të kryej namazin e sabahut dhe të drekës. A më lejohet mua që t’i...

0 814
Suxhud sehve (Sexhdeja e harresës) Bëhet në tre raste: kur shton diçka në namaz, kur le mangu dhe kur bie në dyshim. 1. Kur shton: pas...

0 1438
Pyetja: Nëse unë kam falur namazin farz, e më pas unë dua të fal edhe namaz vullnetar, a është mustehab që të shkojë në...

0 1079
Pyetja: A lejohet që një sure të cilën e lexojmë në reqatin e parë pas sures Fatiha, ta lexojmë edhe në reqatin e dytë...

0 964
Pyetja : Jam sprovuar me një sëmundje dhe si shkak i sëmundjes kam qëndruar në gjendje kome në spital, dhe deshi Allahu pas pesë...

0 1218
Pyetje: Hoxhë i nderuar! A lejohet vonimi i namazit të jacisë?! Përgjigje: Po. Lejohet vonimi i namazit të jacisë si dhe është vepër e pëlqyer, mirëpo...

NA NDIQNI NË