Namazi

Namazi

0 903
Pyetja:  Ekziston një xhami dykatëshe, ata të cilët falin namazin lartë nuk kanë mundësi t'i shohin ata që falen poshtë, namazi i tyre a është...

0 749
Pyetje: I nderuari Hoxhë! Prej ku fillohet të radhitet safi? A duhet menjëherë pas imamit apo prej skajit të anës së djathtë!? Përgjigje: Ata që falen...

0 878
Pyetje: çfarë duhet të veprojmë nëse bie shi, unë kam qenë duke falë namazin e akshamit dhe filloj të bie paksa shi. Xhemati dhe...

0 2264
Pyetje: Si mendoni ju, hoxhë i nderuar, në lidhje me përshëndetjen dhe fjalën ,- Allahu kabull (Allahu ua pranoftë) - menjëherë pas përfundimit të namazit...

0 831
Pyetje: A është e lejuar të bashkohet namazi i ikindisë me namazin e xhumasë!? Përgjigje: Nuk bën të bashkohet namazi i ikindisë me atë të...

0 788
Pyetje: shejh i nderuar! Si qëndron puna e disa imamëve që nëpër xhamia në muajin e bekuar të ramazanit e zgjasin namazin e tyre, ndërsa...

0 927
Pyetje: Lexova se namazi me xhemat nuk është obligim, përderisa njeriu e falë atë qoftë në shtëpi apo shitore. Përgjigje: Kjo fjalë nuk është e...

0 939
Pyetje: Me sa rekate duhet ta falë gruaja namazin e xhumasë?! Përgjigje: Nëse gruaja falet pas imamit, në këtë rast ajo duhet të ndjek imamin...

0 689
Pyetje: A bëhen rrobat të papastra nëse unë bëj gjumë me to? Përgjigjje: Falënderimi i takon Allahut... Së pari: Parim themelor në lidhje me rrobat është...

0 656
Pyetje: A është i vlefshëm namazi i atij që falet para imamit? Përgjigje: Falënderimi i takon Allahut Zotit të botëve, paqja dhe bekimi i Allahut...

NA NDIQNI NË