Namazi

Namazi

0 511
Pyetje: Një shoqe e imja është udhëzuar – Elhamdulilah – por çdo namaz e falë dy herë? Unë i kam thënë se mjafton pendimi...

0 403
Pyetje: Gratë a e kanë sunet faljen e xhumasë në xhami apo duhet ta falin dreken në shtëpi ?   Përgjigje: Bismilahirrahmanirrahim Falënderimi i takon Allahut... Për gratë...

0 438
Pyetje: Hoxhë i nderuar, në një polemikë me një besimtar u konfrontuam në çështjen për pasimin e imamit. Ai pretendon se duhet pasuar imami...

0 644
Pyetje: Të shprehurit e nijetit: a është bidat? Përgjigje: Të shprehurit e nijetit në disa ibadete është bidat e në disa jo. Në ato ibadete,...

0 483
Pyetje:  Në rastet kur falemi me xhemat dhe pasi imami ka marrë tekbirin fillestar, hasim që nga xhemati (d.m.th., atë që e kemi pranë)...

0 435
Pyetje: Në disa xhami hasim në çardakë ku rrinë muezinët me disa pjesëtarë të tjerë nga xhemati dhe ata kur falet farzi, nuk i...

0 514
Pyetje: Në këshillat e hoxhallarëve në lidhje me namazin kemi dëgjuar shpesh, se duhet përqendrim në namaz dhe mos të shikohet rreth e rrotull....

0 616
Pyetje: Hoxhë i nderuar na tregoni për ata që vazhdojnë bisedën në xhami edhe pasi është bërë ikameti dhe imami ka filluar namazin, a...

0 524
Pyetje: A duhet t’i ketë gruaja të mbuluara edhe këmbët (shputat) kur falet në namaz? Përgjigje: Shejhul Islami, Allahu e mëshiroftë ka përmendur se gruaja...

0 855
Pyetje: A lejohet të falet namazi me kapelë dimri, e cila e mbulon ballin, apo edhe me doreza, meqë disa e mohojnë namazin e...

NA NDIQNI NË