Fikh

Fikh

0 1101
Pyetje: Më ka ofruar një shok që të hy me të në tregti. Puna ime është kjo: Unë t’i këmbej paratë, p.sh. dollarë apo euro,...

0 949
Pyetje: kur shitësi dhe blerësi pajtohen të bëjnë një kontratë shitblerjeje dhe blerësi paguan kapar dhe më vonë blerësi ndërron mendimin dhe nuk dëshiron...

0 1276
Pyetje: Në lidhje me kontratat e shkruara për çështje te biznesit, dikush thotë se ne (muslimanët) merremi vesh me fjale se shkrimi i kontratës...

0 920
Pyetje: Selam alejkum, hoxhë i nderuar, kam një pyetje në emër të disa motrave, a është e ndaluar qe femrat të shesin (meshkujve dhe...

0 917
Pyetja: Është përhapur kohëve të fundit shitja e arit në këtë mënyrë: personi posedon me vete lloje të ndryshme të arit dhe dëshiron ta...

0 972
Pyetja: Hoxhe pas studimeve në drejtimin e ekonomisë, shfaqet rasti për punësim në bankë. Meqë është një banke joislame dhe kamata është në përdorim,...

0 699
Pyetje: Kam blerë një banesë para ca muajve, më intereson çka duhet bërë sipas dispozitave të sheriatit? A duhet të ther kurban, të bëj...

0 1306
Pyetje: si bëhet dhikri gjatë dhjetë ditëve të dhulhixhes, a ka formë të caktuar dhe kohë të caktuar? Përgjigje: falënderimi i takon Allahut, paqja dhe mëshira...

0 1076
Pyetje: cila është vlera e dhjetë ditëve të muajit dhul hixhe? Përgjigje: dhjetë ditët e dhul hixhes janë ditët më të mira të vitit. Allahu i...

0 878
Pyetje: Ai i cili posedon borxhe, a duhet të e kryejë Haxhin!? Përgjigje: Nëse muslimani ka aq shumë borxhe, saqë ia mbulojnë të gjithë pasurinë të cilën...

NA NDIQNI NË