Pastërtia

Pastërtia

0 2747
Nuk lejohet që femra me cikël menstrual të qëndrojë në xhami edhe nëse ka për qëllim mësimin e Kur’anit. Të këtij mendimi janë shumica...

0 913
Pyetje: Çka është dispozita e lënies së haxhit nga një musliman i cili posedon mundësi materiale dhe shëndetësore për kryerjen e këtij obligimi? Përgjigje:-Dispozita e këtij...

0 1941
Si të veprojë gruja që është në lehoni, me agjërimin dhe namazin, nëse para 40 ditëshit pastrohet nga gjaku, por pas disa ditësh i...

0 887
Përshëndetja për dore me gratë me të të cilat e ke të lejuar martesën? Pyetësi: -A lejohet përshëndetja për dore me femrat e moshërritura? Përgjigje: -Këtu ka një...

0 849
Pyetje: A duhet t’i zbathim çorapet në çdo marrje të abdestit, duke besuar se ky veprim është më i saktë dhe më i qëlluar!? Përgjigje:...

0 908
Pyetje: A duhet lëvizur unaza gjatë marrjes avdes apo gusëll? Përgjigje: Falënderimi i takon Allahut… Nëse unaza është e gjerë saqë uji mund të depërton ndër...

0 874
Pyetje: Cila është dispozita e marrjes së abdesit me ujë të nxehtë? Përgjigjja: Nuk ka gjë që e ndalon, mirëpo nëse është tepër e nxehtë,...

0 5684
Pyetje: A mund të falem nëse thonjtë i kam të lyer? Përgjigje: falënderimi i takon Allahut... Femrës i lejohet t’i lyej thonjtë për t’u zbukuruar, mirëpo...

0 839
Pyetja ime ka të bëjë me hadithit që flet mbi mes’hun mbi çorape në rast të mes’hut të veshur me abdes, ibn Huzejmeh ka...

0 1681
Pyetje: Të qeshurit a e prish abdesin edhe pse personi nuk është në namaz por duke u përgatitur për të? Përgjigjja: Falënderimi i takon Allahun… Së...

NA NDIQNI NË