Pastërtia

Pastërtia

0 550
Pyetje: es selamu alejkum i nderuar a mund të ma shpejgoni fjalën "GUFRANEKE" nuk e gjej në përkthime, çdo të thotë dhe cila është...

0 652
Përgjigjja: Falënderimi i takon Allahut... Kush merr abdes për diçka tjetër që preferohet apo obligohet të merret abdes për atë gjë, lejohet që ai të...

0 733
Pyetje: Disa nga myslimanët gjatë marrjes së abdesit i lajnë nga kyçi i dorës deri në bërryla pa mos i larë edhe duart, si...

0 1102
A ka lutje që duhet thënë gjatë marrjes së abdesit? Përgjigjja: Falënderimi i takon Allahut... Imam Neveviu në librin e tij “el Edhkar” faqe 30, ka...

0 644
Pyetje: Kur hamë ushqim mbesin pjesë të ushqimit mes dhëmbëve, nëse marrim abdes apo lahemi, e nuk mund t’i largojmë këto mbetje, a janë...

0 989
Përgjigjja: Falënderimi i takon Allahut… Nuk është konfirmuar një gjë e tillë as në Librin e Allahut e as në sunetin e të Dërguarit salallahu...

0 2182
Pyetje: Nëse më ndodhë që të kem sekrecion, çfarë të bëj?! Nëse unë e pastroj rrobën dhe vendin ku ka ra lëngu i sekretimit,...

0 898
                Pyetje: A preferohet fërkimi a larja e qafës tek sa marrim abdes?! Përgjigje: Hamdin ia kushtojmë Allahut!...

0 1109
Pyetje: Nëse ndonjë gjymtyrë që duhet të lahet gjatë abdesit është e mbuluar me fashë, atëherë moslarja e drejtëpërdrejtë me ujë e asaj pjeseje...

0 1322
Pyetje: Çfarë është dispozita e lëngut i cili del nga gruaja shtatzënë dy apo tre ditë para lindjes, është si një ujë i pangjyrë...

NA NDIQNI NË