Të ndryshme

Të ndryshme

0 159
Pyetja: Cila është dispozita fetare rreth urimit me rastin e vitit të ri Hixhri, si përshembull duke thënë "Qofshi në mirësi për shumë vite"...

0 114
Pyetja: Xhamitë mbledhin lëkurat e kurbanëve dhe i shesin ato në kompanitë e prodhimit të lëkurës dhe  paratë e fituara i shpenzojnë në ndërtimin...

0 323
Ubadete ibn Samit (radijallahu anhu) transmeton se Pejgamberi (alejhi selam) ka thënë: ''Ai që pas zgjimit nga gjumi thotë: لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ وَحْدَهُ لَا شَرِيكَ...

0 93
Dijetari i shquar Ibn Uthejmini, Allahu e mëshiroftë thotë: Preferohet dhe më e mira është që njeriu mos të therë më shumë se sa...

0 252
Ka thënë dijetari i shquar ibn Uthejmini, Allahu e mëshiroftë: "Nëse është i sigurtë që mund ta shlyejë borxhin, ndërkohë është në mardhënie pune (i...

0 261
Përgjigjja: Falënderimi i qoftë Allahut. Për atë që dëshiron të ther kurban është sunet të thotë: Bismillah, Allahu Ekber, Allahume hadha minke ve leke, hadha anni. Në emër...

0 163
Përgjigje; Therja e kurbanit tek shumica e dijetarëve është sunet i fortë (sunet mueked). Kryefamiljari ther Kurbanin, pra ai i cili kujdeset për familjen,...

0 482
Pyetja: 1. Çfarë lutje thuhet kur bie shi dhe kur sheh vetëtimën, e dëgjon bubullima? 2. Cili është hadithi që tregon se lutjet në kohë...

0 361
Pyetje: Hoxhë i nderuar! A lejohet veshja e rrobave të zeza nëse vdesë ndokush, posaçrishtë kur gruasë i vdes burri?! Përgjigje: Veshja e rrobave të...

0 563
A lejohet të marrësh borxh për të blerë e therrë kurban?! Përgjigje: Në përgjigjet e mëparshme, kemi sqaruar qëndrimet e dijetarëve rreth dospozitës së këtij...

NA NDIQNI NË