Të ndryshme

Të ndryshme

1 1231
Pyetje: Çfarë është prej sunetit të veprojmë, nëse Allahu na furnizon me lindjen e fëmijës? Përgjigjja: Nëse Allahu të furnizon me fëmijë, duhesh të veprosh kështu: T'ia...

0 3045
Pyetje : Si duhet t'i japim selam të vdekurit në varrin e tij. Disa njerëz afrohen tek varri i të vdekurit dhe bëjnë dua për...

0 1278
Përgjigja: Jo. Vërtetë është përhapur në mesin e shumë ligjëruesve dhe hoxhallarëve se Omer bin Hattabi (r.a) e kishte varrosur vajzën e tij të gjallë...

0 1358
Pyetje: Hoxhë i nderuar! A është obligim bërja e sexhdes, nëse e lexoj ajetin e sexhdes!? Përgjigje: Vëlla i nderuar! Bërja e kësaj sexhdeje është sunet mueked (i...

0 1317
Pyetje: A lejohet kryerja e marrëdhënieve seksuale gjatë periudhës së shtatzënisë?! Përgjigje: Po, kryerja e marrëdhënieve seksuale gjatë periudhës së shtatzënisë lejohet. Allahu,- xhele veala!,- ka thënë: نِسَاؤُكُمْ...

0 773
Pyetje: jetoj me burrin tim dhe babanë e tij. Vjehrri është i sëmurë dhe nuk ka kush të kujdeset për të përpos meje, dua...

0 752
Pyetje: një person i njeh disa burra të cilët shesin dhe shpërndajnë drogën, porse nuk ka guxim t'i lajmërojë ata në polici, sepse frikësohet...

0 4792
Pyetje: kur është më mirë për femrën me cikël mujor ta thotë dhikrin e mëngjesit kur dihet se ajo nuk është e detyruar të...

0 767
Pyetje: I nderuari Hoxhë! Një vëlla punon me jobesimtarët, çfarë e këshilloni vëllaun në lidhje me këtë? Përgjigje: Vëllaun i cili punon me mosbesimtarët e këshillojë...

0 868
Pyetje: I nderuari Hoxhë! A lejohet të japim selam me fjalët: “Eselamu ala menit tebeal huda (paqja dhe bekimi i Allahut qoftë mbi pasuesit e...

NA NDIQNI NË