Hadith

Hadith

0 1167
Pyetje: A është i saktë hadithi “ne jemi një popull që nuk ushqehemi para së të ndjejmë uri, e kur ushqehemi nuk ngopemi”? Përgjigje: falënderimi i...

0 1468
Pyetje: selam alejkum, i nderuar hoxhe, a është ky hadith kudsij i vërtetë: “Unë i dua tre njerëz por tre të tjerë i dua edhe...

0 1371
Pyetje: Një temë e re që ka dal ne faqen tuaj të internetit dhe ka qenë ma herët edhe ne revistën e albislamit qe...

0 1487
Pyetje: Abdullah ibn Amr, radijallahu anhuma, transmeton: “I dërguari, salallahu alejhi ue selem, u vonua në një udhëtim që udhëtonim, e arritëm ne atë,...

0 1290
Pyetje: Ç ‘kuptim ka hadithi: “Agjërimi gjatë dimrit është preja e ftohtë”? Përgjigje: falënderimi i takon Allahut, paqja dhe bekimi i Tij qofshin mbi të Dërguarin...

0 1999
Pyetje: A është e vërtetë se Iblisi qan kur njeriu bën sexhde? Përgjigje: Në emër të Allahut, falënderimi i takon Atij… Është vërtetuar në një hadith të...

0 1600
         Dijetar i nderuar: Shpresojmë se do të na sqaroni fjalën e Resulull-llahut, sal-lall-llahu alejhi ue sel-lem, kur thotë: “Nuk ka...

0 1242
Pyetje: Hadithet që kanë të bëjnë me ardhjen e Mehdiut, janë të vërteta apo jo? Përgjigje: Hadithet që kanë të bëjnë me ardhjen e Mehdiut mund...

NA NDIQNI NË