Ilmihali

Ilmihali

0 281
MËSIME DITORE NGA KOMENTIMI I DYZET HADITHEVE TË NEVEVIUT: HADITHI, NR.13 I dërguari i Allahut, Muhamedi,- salAllahu alejhi ue selem!,- ka thënë: "Askush prej juve, nuk ka...

0 38
MËSIME DHE POROSI ISLAME (60) Kuptimi i drejtësisë në Islam; Të vendosurit e gjërave në vendin e duhur. Muslimani duhet të jetë i drejtë në...

0 38
MËSIME DHE POROSI ISLAME (59) Mëshira është një element i cili buron nga thellësia e zemrës. Ai që posedon mëshirë, njëherit aludon se e ka...

0 49
O Rrotullues i zemrave, ma përqendro zemrën time në fenë Tënde. يَا مُقَلِّبَ القُلُوبِ ثَبِّت قَلْبِي عَلَى دِينِكَ (Ja mukalibel kulubi thebit kalbi ala dinike) Komentimi i...

0 219
O Allah fali besimtarët e besimtaret. اللَّهُمَّ اغْفِرْ لِلْمُؤْمِنِينَ وَالْمُؤْمِنَاتِ (Allahume gfir lil mu’minine vel muminet) Komenti i lutjes Kjo lutje e bekuar është përmendur në Librin e...

0 467
Dispozitat e Mimit me Sukun ( مْ ) (أَحْكاَم المِيمِ الساَّكِنَةِ) Mimi me Sukun (مْ) i ka tri Dispozita: Idgam i Mimit me Sukun. (المِيمِ الساَكِنَةِ...

0 81
Nga Xhabir ibën Abdullahu, Allahu qoftë i kënaqur me të!, se   i dërguari, paqja dhe bekimet e Allahut qofshin mbi të!, ua mësonte duanë...

0 351
1. “Njeriu është i pa kujdesshëm ndaj fjalëve kurse ai mund të hyjë në Xhenet ose në Xhehenem me një fjalë. I Dërguari, salAllahu...

0 88
MËSIME DHE POROSI ISLAME (58) Mënyrat e respektimit të prindërve: 1. Duaja për prindërit. 2. Buzqësheja kur takohesh me ta. 3. Puthja dhe përqafimi i kokës së prindërve. 4....

0 619
  Përkufizimi terminologjik: Shkrirja e shkronjave të përngjashme nëse e para shkronjë është me sukun dhe e dyta me vokale dhe ato janë gjithsej 8...

NA NDIQNI NË