Ilmihali

Ilmihali

0 13966
Falënderimi i takon Allahut të Lartësuar. Paqja dhe mëshira e Tij qofshin mbi Pejgamberin Muhamed, sal Allahu alejhi ue selem, mbi familjen, shokët dhe...

0 1511
باب حب الرسول عَنْ أَنَسٍ قَالَ: قَالَ النَّبِيُّ -صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ -: "لاَ يُؤْمِنُ أَحَدُكُمْ حَتَّى أَكُونَ أَحَبَّ إِلَيْهِ مِنْ وَالِدِهِ وَوَلَدِهِ وَالنَّاسِ أَجْمَعِينَ." Enesi,...

0 2631
باب حب اللهِ عن أَنَسِ بنِ مَالِكٍ، أَنّ رَسُولَ الله صلى الله عليه وسلم قالَ: "ثَلاَثٌ مَنْ كُنّ فِيِه وَجَدَ بِهِنّ طَعْمَ الإيْمَانِ: مَنْ كَانَ...

0 1345
باب الإخلاص وإحضار النية عن عمر بن الخطَّاب – رضي الله عنه – قال: سمعت رسول الله صلى الله عليه وسلم يقول: "إِنَّمَا الأَعْمَالُ بِالنِّيَّاتِ،...

0 833
باب التَّخَلُّقِ بأَخْلاَق القرآن سأل سعد بن هشام بن عامر عائشة – رضي الله عنها - فقال: يا أمّ المؤمنين أنبئيني عن خلق رسول اللّه...

0 1367
Abdurahman el-Mazini transmeton nga babai i tij, i cili thotë: “O Ebu Seid el-Hudri po shoh se i do dhentë dhe luginat, e kur...

1 2450
Allahu i madhëruar  ka bërë farz pesë kohët e namazit: Sabahun, Drekën, Ikindinë, Akshamin dhe Jacinë. Vendimi i Sheriatit për atë që e lë namazin: Të gjithë...

0 1262
       Pastërtia është dy llojesh: Të pastruarit me ujë dhe të pastruarit me dhe. Në të pastruarit me ujë hynë: larja (gusli) dhe...

0 1931
Ujërat: Çdo ujë që zbret nga qielli, apo del nga toka është i pastër, duke u bazuar në fjalën e Allahut, subhanehu ve teala: “Ne...

0 1129
           Tematika e shkencës së Tevhidit tek Ehlu’s-Suneh ve’l-Xhemaah, sillet rreth disa çështjeve kryesore: Shpjegimi i realitetit të besimit dhe...

NA NDIQNI NË