Ilmihali

Ilmihali

0 5238
Ato janë gjashtë: E para: Marrëdhënia intime me gruan, kontakt të plotë seksual, kjo është prej gabimeve më të mëdha, dhe mëkati më i madh...

0 13591
Nijeti është kusht prej kushteve për një agjërim të vlefshëm Fjala nijet nënkupton: Synimi i të afruarit tek Allahu i Madhëruar me vepra të mira....

0 1235
Viti hixhri në islam i ka gjithsej dymbëdhjetë muaj, të cilat llogaritet me Hënë, këta muaj hënor janë që e përbëjnë vitin hënor, mbi...

0 739
Argumentet mbi obligueshmërinë e agjërimit të muajit të Ramazanit Agjërimi është FARZ , obligim për çdo musliman, dhe është kusht prej pesë kushteve të islamit. Këtë...

0 3344
Sureja Bekare është sureja e dytë me radhë në Kuranin Famëlartë. Është më e gjata në Kuran me 286 ajete. Në këtë sure gjendet...

0 3758
باب صلة الرَّحم عن أبي هريرة – رضي الله عنه – أنه قال: سمعت رسول الله يقول: "مَنْ سَرّهُ أَنْ يُبْسَطَ عَلَيْهِ في رِزْقِهِ وَيُنْسَأَ...

0 950
Agjërimi tek ithtarët e librit Agjërimi është adhurim shumë i vjetër, ka qenë i obliguar edhe në umetet e mëhershme, dhe është përcjellë nga një...

0 1340
باب بِرِّ الوالدين عَنْ أَبِي هُرَيْرَةَ – رضي الله عنه – عَنِ النَّبِيِّ -صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ- قَالَ: "رَغِمَ أَنْفُ، ثُمَّ رَغِمَ أَنْفُ، ثُمَّ رَغِمَ...

0 8852
باب الحب في الله عن أَبي هُرَيْرَةَ – رضي الله عنه – قالَ: قالَ رَسُولُ الله صلى الله عليه وسلم: "وَالّذِي نَفْسِى بِيَدِهِ لاَ تَدْخُلُوا...

0 1109
Me sa u përmend në temën para kësaj, duket qartë se ishte zgjeruar e çara midis Profetit (paqja e Allahut dhe bekimi i Allahut...

NA NDIQNI NË