Cila është dispozita e marrjes së abdesit me ujë të nxehtë?

Cila është dispozita e marrjes së abdesit me ujë të nxehtë?

0 860


Pyetje: Cila është dispozita e marrjes së abdesit me ujë të nxehtë?

Përgjigjja: Nuk ka gjë që e ndalon, mirëpo nëse është tepër e nxehtë, lejohet por nuk preferohet, ngase kjo e dëmton trupin me djegie dhe dhimbje. Ekziston një mospajtim i vjetër për ujin e vluar, a e largon papastërtinë apo jo, mendimi i saktë është se e largon papastërtinë, bile përdorimi i tij bëhet i domosdoshëm në vendet e ftohta.

Nga fetvatë e shejh Abdullah ibn Xhibrin.

Islamqa.com

Burimi në gj. shqipe: albislam.com

Përktheu: Shpend Zeneli