Cila është dispozita për një person i cili pretendon se e di të fshehtën(gajbin)!?

Cila është dispozita për një person i cili pretendon se e di të fshehtën(gajbin)!?

0 668

Pyetje: Cila është dispozita për një person i cili pretendon se e di të fshehtën(gajbin)!?
Përgjigje:

Dispozita për çdo person i cili pretendon se e din të fshehtën,është se ai është Kafir(mosbesimtarë)!, sepse ai me këtë veprim përgënjeshtron Allahun subhanehu veteala.
Allahu xhele shanuhu thotë:
قُل لَّا يَعْلَمُ مَن فِي السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْ‌ضِ الْغَيْبَ إِلَّا اللَّـهُ ۚ وَمَا يَشْعُرُ‌ونَ أَيَّانَ يُبْعَثُونَ
“Thuaj: “Askush, pos Perëndisë, as në qiell as në Tokë nuk di sekretet, ata nuk dinë se kur do të ringjallen”.1
Allahu,-azze vexhel!-, urdhëron Muhamedin,-alejhis selam-,që të lajmrojë këtë gjithësi se askush nuk e dinë të fshehtën perveç Allahut xhele shanuhu! E,çka mbetet me këtë person i cili pretendon se e dinë të fshehtën, ai me këtë pretendim e përgënjeshtron ALlahun xhele shanuhu, dhe si rrjedhojë e sajë ai merrë dispozitën si kafir.
Atëherë, ne i bëjmë këtij personi një pyetje; Si mundet ta dini ju gajbin,e Muhamedi, -alejhis selam-, mos ta dijë?!
A jeni ju më të mirë se Muhamedi alejhis selam apo ai është më i mirë dhe i zgjedhur e i dashur i Allahut?!
Nëse ju thoni se jeni më të mirë ,atëherë me këtë fjalë automatikisht bëheni kafira! E nëse thoni se ai është më i mirë, iu themi pse ai nuk e dinë të fshehtën e ju e dini ?!
Allahu Teala ka thënë;
عَالِمُ الْغَيْبِ فَلَا يُظْهِرُ‌ عَلَىٰ غَيْبِهِ أَحَدًا ﴿٢٦﴾ إِلَّا مَنِ ارْ‌تَضَىٰ مِن رَّ‌سُولٍ فَإِنَّهُ يَسْلُكُ مِن بَيْنِ يَدَيْهِ وَمِنْ خَلْفِهِ رَ‌صَدًا
“Vetëm Ai i di sekretet dhe Ai nuk ia zbulon sekretet e Veta askujt;përveç atij të cilin Ai e ka zgjedhur për të dërguar (pejgamber); andaj, Ai para tij dhe pas tij, i vë ata që e ruajnë (engjëjt)”.2
Ky ajet gjithashtu argumenton qartë kufrin e atij që pretendon se e dinë gajbin(të fshetën).
Allahu xhele shanuhu, e ka urdhëruar të Dërguarin që për vete të thotë;
قُل لَّا أَقُولُ لَكُمْ عِندِي خَزَائِنُ اللَّـهِ وَلَا أَعْلَمُ الْغَيْبَ وَلَا أَقُولُ لَكُمْ إِنِّي مَلَكٌ ۖ إِنْ أَتَّبِعُ إِلَّا مَا يُوحَىٰ إِلَيَّ ۚ قُلْ هَلْ يَسْتَوِي الْأَعْمَىٰ وَالْبَصِيرُ‌ ۚ أَفَلَا تَتَفَكَّرُ‌ونَ
”Thuaj: “Unë nuk do t’ju them – se i kam depot e Perëndisë, se i di sekretet, as nuk them se jam ëngjëll, – Unë ndjekë vetëm atë që më shpallet”. Thuaj: “A barazohet i vërbëri me atë që sheh? A s’po mendoni?”.3

Muhamed bin Salih El-Uthejmin, – Allahu e mëshiroftë!-.
Përktheu dhe përshtati nga arabishtja: Suad Shabani
Medine, 12.04.2013
1.Kuran: Neml;65.
2.Kuran: Xhinn; 26-27.
3.Kuran: En’am; 50.

GJITHASHTU NË ALBISLAM