Çka duhet të themi kur të zgjohemi nga gjumi?

Çka duhet të themi kur të zgjohemi nga gjumi?

0 448

Ubadete ibn Samit (radijallahu anhu) transmeton se Pejgamberi (alejhi selam) ka thënë:

”Ai që pas zgjimit nga gjumi thotë:

لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ وَحْدَهُ لَا شَرِيكَ لَهُ لَهُ الْمُلْكُ وَلَهُ الْحَمْدُ وَهُوَ عَلَى كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ الْحَمْدُ لِلَّهِ وَسُبْحَانَ اللَّهِ وَلَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ وَاللَّهُ أَكْبَرُ وَلَا حَوْلَ وَلَا قُوَّةَ إِلَّا بِاللَّهِ،
اللَّهُمَّ اغْفِرْ لِي

La ilahe il-lAll-llahu uahdehu la sherike leh, lehul-mulku ue lehul-hamdu ue huve ala kuli shejin kadir. El hamdullilah Subhan-All-llah ue la ilahe il-laAll-llah uAll-llahu Ekber ue la haule ue la kuvvete il-la bil-lahil. All-llahummagfirli.”

– S`ka të adhuruar tjetër përvec Allahut Një dhe të Pashoq, Atij i takon Sundimi dhe Lavdërimi dhe Ai është i Plotfuqishëm mbi çdo send. I Madhërishëm qoftë Allahu, falënderimi i takon Allahut, s`ka të adhuruar tjetër përveç Allahut, Allahu është më i Madhi, s`ka ndryshim e as fuqi pa ndihmën e Allahut të Lartmadhërishëm, – pastaj lutet dhe thotë: “O Zoti im, më fal.”,

”Nëse lutet do t`i pranohet lutja, e nëse ngrihet e merr abdes dhe falet, do t`i pranohet namazi.”
(Transmeton Buhariu)

Burimi: albislam.com

Përktheu nga gj.arabr: Vedat Skenderi