DASHURIA E NËNËS

DASHURIA E NËNËS

0 963

Një djalë i vogël erdhi  te nëna e tij në kuzhinë një mbrëmje derisa ajo ishte duke përgatitur darkën, dhe mbante një copë letër në dorë të cilën e kishte shkruar ai. Pasi që nëna e tij fshiu duart në përparëse, e lexoi atë, dhe kjo ishte çfarë thuhej në të:

Për prerjen e barit: $5.00

Për pastrimin e dhomës time këtë javë: $1.00

Për shkuarjen në dyqan për ty: $0.50

Kujdesi ndaj vëllait tim të vogël derisa ti ishe duke bërë pazar: $0.25

Largimin e mbeturinave: $1.00

Për marrjen e librezës me nota të mira: $5.00

Për pastrimin dhe rregullimin e oborrit: $2.00

Total më ke borxh: $14.75

Epo, e shikoi atë duke qëndruar aty, dhe djali kuptoi se ajo po i kalonte kujtimet nëpër mendjen e saj. E mori lapsin, e ktheu letrën në anën tjetër, dhe shkroi kështu:

Për nëntë muaj që të mbajta derisa ti rriteshe brenda meje:

Pa Pagesë

Për të gjitha netët që jam ngritur me ty, të kam mjekuar dhe jam lutur për ty:

Pa Pagesë

Për të gjitha përpjekjet, dhe të gjitha lotët qe me ke shkaktuar ndër vite:

Pa Pagesë

Për të gjitha netët që ishin mbushur me frikë, dhe për të gjitha brengat të cilat i përjetoja:

Pa Pagesë

Për lodrat, ushqimin, rrobat, madje edhe fshirjen e hundës:

Pa Pagesë

Bir, kur ti të shtosh përsëri, çmimi i dashurisë sime është:

Pa Pagesë

Kur djali përfundoi së lexuari atë që kishte shkruar nëna e tij, në sytë e tij kishte shumë lot të mëdhenj, pastaj shikoi drejt nënës së tij dhe tha, “Nënë, unë sigurisht të dua ty.” Pastaj ai mori lapsin dhe me shkronja të mëdha shkroi: “PAGUAR PLOTËSISHT”.

Mësimet:

Kurrë nuk do të dish se sa kanë vlerë prindërit e tu derisa ti të bëhesh prind.

Behu dhurues e jo kërkues, veçanërisht me prindërit e tu. Ka shumëçka për të dhënë përveç parave.

Këshillë: Nëse nëna jote është gjallë dhe afër teje, jepi asaj një puthje të madhe dhe kërkoi falje. Nëse ajo është shumë larg, telefonoi asaj. Nëse ajo ka vdekur lutu për të…

Burimi: albislam.com

GJITHASHTU NË ALBISLAM

0 1418

0 1350