VIDEO E DITËS

HUTBE

0 271
Të nderuar vllezër besimtarë, kjo është xhumaja e fundit e muajit Ramazan dhe ne po i afrohemi fundit të këtij muaji. Muaji i Ramazanit na...

0 776
Allahu i Madhëruar ka thënë: بسم الله الرحمن الرحيم  إنا أنزلناه في ليلة القدر(1)  وما أدراك ما ليلة القدر(2) ليلة القدر خير من ألف شهر(3) تنزل...

ZGJODHËM PËR JU

0 626
"Më ruaj nga sherri që Ti e cakton" (Meditim rreth lutjes profetike në kunut) Dijetari i mirënjohur Muhamed b. Salih El-Uthejmin thotë: "Allahu cakton të mirën dhe...

0 323
Dijetari i shquar Ibn Uthejmini, Allahu e mëshiroftë, thotë: Drejtimi i safëve është sunet, kurse disa dijetarë këtë rregull e klasifikojnë në vaxhib (detyrë e...

GRUAJA DHE FAMILJA

0 1255
Motër muslimane: Sikurse gjinia mashkullore edhe prej teje kërkohet që të shfrytëzosh muajin e bekuar, për dobitë që ti i përfiton për vete dhe familjen...

0 1213
Dijetari i njohur, Muhamed ibn Salih Uthejmin, Allahu e mëshiroftë ka thënë: “Lejohet që gratë të prezentojnë në namazin e teravive, poqëse nuk shkaktojnë...

ILMIHALI

0 25
O Zoti im, mos më le vetëm (pa fëmijë – djalë), e Ti je trashëgimtari më i mirë.   رَبِّ لا تَذَرْنِي فَرْدًا وَأَنتَ خَيْرُ الْوَارِثِينَ (Rabi...

0 256
1. “Një nga arsyet e pranimit të lutjes është njohja e Teuhidit dhe pranimi i padrejtësisë ndaj vehtes (po në errësirë ai (Junusi a.s.)...

NA NDIQNI NË