Kompenzimi i namazit farz në kohërat kur ndalohet falja e namazit !

Kompenzimi i namazit farz në kohërat kur ndalohet falja e namazit !

0 713

Pyetje: Kam qenë udhëtarë dhe kam harruar faljen e namazit të drekës dhe ikindisë deri pak para perëndimit të diellit, a më lejohet kompenzimi i drekës dhe ikindisë në këtë kohë?

Përgjigje: Po, kompenzoje drekën dhe ikindinë në këtë kohë, edhe pse ndalohet falja e namazit në këtë kohë, por ndalohet falja e namazit nafile e jo farzeve.

Shembull: Nuk ke mundur të zgjohesh për faljen e namazit të sabahut dhe gjumi të del pak para lindjes së diellit, obligohesh ta kompenzosh edhe pse është njëra prej tre kohëve ku ndalohet falja e namazit.

Sepse, Pejgamberi alejhi selam, ka thënë:

“Kë e zë gjumi gjatë kohë së namazit ose e harron faljen e namazit, ai le ta falë namazin kur t’i kujtohet.”

Dhe, ty tu kujtua që nuk e ke falë ikindinë dhe drekën në kohën kur ndalohet falja e namazit, të themi fale namazin, ani pse është koha e ndalesës.

Shejh Abdullah el Humejdi, rahimehullah.

Nga arabishtja: Suad Shabani

Burimi: albislam.com