Kuran

Kuran

Al-Faatiha
1. بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ
1|1|Me emër të Allahut, Mëshirues dhe Përdëllimtar i Madh.
2. الْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ
1|2|Çdo lavdërim i përket Allahut (Perëndisë), Zotit të Gjithësisë
3. الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ
1|3|Mëshirues dhe Përdëllimtar i Madh.
4. مَالِكِ يَوْمِ الدِّينِ
1|4|Sunduesit të ditës së gjukimit.
5. إِيَّاكَ نَعْبُدُ وَإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ
1|5|Vetëm Ty të adhurojmë dhe vetëm prej Teje ndihmë kërkojmë!
6. اهْدِنَا الصِّرَاطَ الْمُسْتَقِيمَ
1|6|Udhëzona në rrugë të drejtë.
7. صِرَاطَ الَّذِينَ أَنْعَمْتَ عَلَيْهِمْ غَيْرِ الْمَغْضُوبِ عَلَيْهِمْ وَلَا الضَّالِّينَ
1|7|Në rrugën e atyre që u ke dhuruar mirësi. E jo në (rrugën) e atyre që kanë shkaktuar pezmin (Tënd), as në rrugën e atyre që janë të humbur!