MILIARDERI SAUDIT SULEJMAN ER-RAXHIHI

MILIARDERI SAUDIT SULEJMAN ER-RAXHIHI

0 270

Miliarderi saudit Sulejman Er-Raxhihi, thotë: 

“Kam qenë aq i varfër saqë nuk isha në gjendje të marrë pjesë në një udhëtim shkollor me vlerë prej 1 rijal saudit, pavarësisht të qarave të mia meqë familja ime nuk kishte as 1 rijal.

Një ditë para udhëtimit, unë e dhashë një përgjigje të saktë, mësuesi ishte me shtetësi palestineze dhe ai si shpërblim më dhuroi 1 rijal, ndërsa nxënësit tjerë më duartrokitën.

Nuk e kisha menduar kurrë një gjë të tillë, andaj shkova shpejt dhe morra pjesë në udhëtim dhe kështu që të qarat e shumta u shndërruan në gëzim që zgjati me muaj!..

U rrita dhe ditët kaluan, dhe e brakitsa shkollën për të punuar për jetën…pas disa vitesh punë, me ndihmën e Allahut.

I njoha punët e bamirësisë…dhe mu kujtua mësuesi palestinez që më dhuroi 1 rijal…

Dhe fillova ta pyes veten se 1 rijal që më dha a ishte ajo një shpërblim apo një bamirësi?

Nuk dhashë dot përgjigje. Por, thashë se çfarëdo që të ishte qëllimi, unë kisha një problem të madh atë moment, që ma zgjedhi duke mos e ndjerë diç unë e as të tjetërët. Kjo më shtyri të kthehem në shkollë dhe ta takoj mësuesin palestinez, dhe unë e dija rrugën e tij, vajta për ta takuar dhe t’i njoh kushtet e tij.

Er-Raxhihi shtoi duke thënë:

“Unë u takova me këtë mësues të nderuar, dhe e gjeta në vështirësi, i pa punë dhe duke u përgatitur për ta lënë vendin. Vetëm sa nuk kishte ndodhur, unë i thash atij pas njoftimit me të: O mësuesi im i nderuar, unë kam borxh shumë ndaj jush, e që është me vite me radh. Ai me zë të lartë tha: A ka dikush që mua më ka borxh?

Pastaj unë e pyeta se a i kujtohet një nxënës të cilit i kishte dhënë 1 rijal? Ai u kujtuar dhe tha duke buzëqeshur: Po! A më keni kërkuar që të më ktheni 1 rijal?

Thotë Er-Raxhihi: “I thashë: Po”… Pas një diskutimi, e morra në makinën time dhe u nisëm derisa u ndalëm  para një vile të bukur, zbritëm aty dhe hyrëm brenda, dhe i thashë: ”Mësuesi im i nderuar, kjo është pagesa e borxhit tuaj me gjithë atë makinë dhe një pagë e nevojshme për tërë jetën.” Mësuesi ishte i habitur: “Kjo është shumë e madhe.” Por, i thashë atij: “Besoni se bamirësia që e keni bërë ju ndaj meje është shumë më e madhe se kjo vilë dhe kjo veturë, unë ende nuk e harroj gëzimin.”

Miliarderi Er-Raxhihi, në fund thotë: “Angazhohuni me gëzim e të tjerëve dhe lironi një vështirësi, dhe pastaj prite shpërblimin nga më Bujari Allahu.”

Përkujtim:

“Në librin e Guinness të rekordeve botërore është ranguar si qendra më e madhe  në botë e vakëfit për bamirësi, ferma me 200.000 palma. (Ferma Er-Raxhihi në rajonin e Kasimit).

Kjo fermë është vakëf për hir të Allahut të Madhëruar dhe prodhimi i tyre shpërndahet në organizatat bamirëse si dhe për dy xhamitë e shenjta për iftar në muajin e shenjtë të Ramazanit.

GJITHASHTU NË ALBISLAM

0 177

0 3590