Namazi i gruas në ditën e xhuma

Namazi i gruas në ditën e xhuma

0 941

Pyetje: Me sa rekate duhet ta falë gruaja namazin e xhumasë?!
Përgjigje: Nëse gruaja falet pas imamit, në këtë rast ajo duhet të ndjek imamin dhe të falet njësoj si ai. Mirëpo nëse gruaja falet në shtëpinë e saj, atëherë e falë vetëm drekën katër rekate, e jo edhe xhumanë.

Muhamed bin Salih El-Uthejmin, -Allahu e mëshiroftë!-.
Përktheu dhe përshtati nga arabishtja: Suad Shabani
Burimi në gj. shqipe: albislam.com