Nëse më ikin sunetet, a mund t’i bëj kaza?

Nëse më ikin sunetet, a mund t’i bëj kaza?

0 415

Pyetje: Eselamu alejkum , unë jam në punë dhe nuk kamë mundësi t’i fali sunetet e drekës, kështu që e fali vetëm farzin sepse kam shumë punë, a më lejohet t’i fali kaza sunetet e drekës pas namazit të iqindisë në shtëpi?Apo duhet të falen patjetër pas drekës? Allahu ju shpërbleftë.

Përgjigje: Falënderimi i takon Allahut Zotit të botëve, salavatet dhe selamet qofshin mbi Muhamedin salallahu alejhi ve selam mbi familjen e tij dhe mbi shokët e tij. Në vijim:

Sunetet e forta në qoftë se janë para namazit, koha e tyre hyn me hyrjen e kohës së atij namazi, ndërsa mbarojnë me daljen e kohës së njëjtë, ndërsa sunetet pas farzit fillojnë me faljen e farzit dhe mbarojnë me mbarimin e kohës së atij namazi. Myslimani nuk duhet të vonojë sunetet pas kohës së përkatëse, mirëpo po qe se ka ndonjë arsye ku nuk i jepet mundësia t’i falë në kohë, atëherë sunet është ti falë kaza edhe po që se kalon koha e tyre.

Seanca nr: 19174, Allahu e di më së miri.

Përshtati nga arabishtja: Nexhat Ceka

Burimi në gj. shqipe: albislam.com