NJOHURI KURANORE – 06

NJOHURI KURANORE – 06

0 277

1. Sa ajete Kuranore posedon Xhuzi Amme (Xhuzi 30)?

– Xhuzi i 30 i posedon gjithësej 564 ajete.

2. Sa fjalë dhe sa shkronja posedon sureja el Huxhurat!?

– Sureja el Huxhurat posedon 340 fjalë dhe 1474 shkronja.

3. Pse u quajt sureja el Hakkah me këtë emër!?

– U quajt kështu, ngase sqaron ndodhitë e ditës së kiametit.

4. Kur zbriti fjala e Allahut;
سَوَاءٌ عَلَيْهِمْ أَسْتَغْفَرْتَ لَهُمْ أَمْ لَمْ تَسْتَغْفِرْ لَهُمْ لَنْ يَغْفِرَ اللَّهُ لَهُمْ ۚ إِنَّ اللَّهَ لَا يَهْدِي الْقَوْمَ الْفَاسِقِينَ
Sa u përket atyre, është krejt njësoj: si kërkove për ta falje, si nuk kërkove për ta falje (nga Zoti), sepse Allahu kurrsesi nuk do t’i falë dhe është e sigurt se Allahu nuk ia ofron udhëzimin popullit arrogant.” (Munafikun: 6).

– Zbriti pas luftës Beni Mustalik në vitin e pesë të hixhretit (kalëndarit hënor Islam).

5. Allahu, xhele ue ala, ka thënë;
إِنَّهُ يَرَاكُمْ هُوَ وَقَبِيلُهُ مِنْ حَيْثُ لَا تَرَوْنَهُمْ ۗ إِنَّا جَعَلْنَا الشَّيَاطِينَ أَوْلِيَاءَ لِلَّذِينَ لَا يُؤْمِنُونَ
Vërtetë ai dhe shoqëria e tij ju sheh, ndërsa ju nuk e shihni. Ne i kemi bërë shejtanët miq të atyre që nuk besojnë.” (A’raf; 27).

Çfarë është për qëllim tek fjala e Allahut: وَقَبِيلُهُ “shoqëria e tij.”?

– Është për qëllim shejtani, familja e tij dhe shejtanët e exhinët në përgjithësi.

Autor: Ali Abdulkadir el Murejshid

Nga arabishtja: Suad Shabani

Burimi: albislam.com

GJITHASHTU NË ALBISLAM

0 189

0 264

NUK KA KOMENTE

KOMENTO