Shfaqja e menstruacioneve pas iftarit!

Shfaqja e menstruacioneve pas iftarit!

0 862

Pyetje: Një motër thotë: Mu shfaqen mentruacionet menjëher pasi bëra iftarë, agjërimi i kësaj dite a është në rregullë?

Përgjigje: Po, agjërimi yt i kësaj dite është në rregull.

Përderisa ke bërë iftar dhe gjaku i menstruacioneve ka filluar pasi ke bërê iftarë, agjërimi është në rregull dhe nuk ke nevojë ta kompenzosh agjërimin e kësaj dite.

Por, po të kishin ardhur menstruacionet para iftarit, atëherë agjërimi i kësaj dite nuk do të ishte i saktë, por do të ishe obliguar më pas ta kompenzosh këtë ditë.

Përderisa, gjaku i menstruacioneve ka ardhur pas perëndimit të diellit(pas iftarit) atëherë, themi se agjêrimi i kësaj dite është i saktë, dhe nuk obligohesh ta kompenzosh inshallah.

Shejh Abdullah el Humejdi, rahimehullah.

Nga arabishtja: Suad Shabani

Burimi: albislam.com