THËNIE TË URTA

THËNIE TË URTA

0 2662

☆Mos e tepro duke i lavdëruar ata që i do..
☆Mos ec me ata që s’kanë respekt ndaj Zotit..
☆Mos llomotit nëpër ndeja..
☆Mos u ndje inferior e as mendjemadh..
☆I sinqerti nuk betohet..
☆Besniku nuk arsyetohet..
☆Qëllimmiri nuk pendohet..
☆Bujari nuk mburret..
☆Respekti ndaj njerëzve nuk d.m.th. se ke nevojë për ta.. mirëpo nëse respekton, respektohesh..
☆Bëhu i pasur me moral..
☆I pavarur me atë që posedon..
☆I madh me modesti..
☆Mos shiko atë që flet për ty pas shpine, ngase ai është prapa teje e jo para..
☆Mos ju thuaj njerëzve sa lexon dhe sa di përmendësh nga Kurani… leri të shohin te ti Kuranin…
☆Ushqe të uriturin, mëshiro jetimin, fale gabimtarin, bëhu i sjellshëm me prindin, mbaj kontakt me farefisin, buzëqesh me të gjithë…nuk është poenta ku ke arritur me lexim të Kuranit, por ku ka arritur Kurani te ti!
☆Paçim dobi nga ajo që dimë dhe u furnizofshim me mësimin e asaj që nuk e dimë!

Nga arabishtja: Agim Bekiri

Burimi: albislam.com

GJITHASHTU NË ALBISLAM

0 242

0 256