Veshja e rrypit gjatë ihramit !

Veshja e rrypit gjatë ihramit !

0 428

Pyetje: A lejohet haxhiu gjatë periudhës së ihramit të vnojë rryp të lëkurës në belin e tij në të cilin gjendet një xhep të cilin e shfrytëzon haxhiu për ruajtjen e parave?

Përgjigje: Lejohet një gjë e tillë. Përmes rrypit haxhiu e shtrëngon belin e tij apo ihramin e tij si dhe ruan parat e tij. Një veprim i tillë ka qenë i njohur në kohën e pejgamberit alejhi selam, dhe pejgamberi alejhi selam nuk e ndaloi askë të mos e vepronte një gjë të tillë.

Shejh Hamed Ibn Abdullah Ibn Abdulaziz el Hamed.

Nga arabishtja: Suad Shabani

Burimi: albislam.com