“Xhuma e begatshme!” – nuk ka bazë kjo uratë!

“Xhuma e begatshme!” – nuk ka bazë kjo uratë!

0 609

Pyetje: Ç’është dispozita që muslimani t’i thotë muslimanit në formë urateje “Xhuma e begatshme!” “Xhuma e mbarë!” në çdo të premte nëpërmjet mesazheve telefonike apo nëpër forume?!

Përgjigje: Kjo ska bazë, është bidat. Nuk lejohet të bëhen urata për ditë të xhumasë, ngase për diçka të këtilla ska kurrfarë argumenti, e as që është nga puna e të parëve tanë të mirë, porse është vepër e shpikur. Bidatçitë sot po shfrytëzojnë telefonat celularë dhe internetin që nëpërmjet këtyre rrugëve të fusin në qarkullim bidatet.

Shejh Dr. Salih El-Fevzan[1]

Nga arabishtja: Mirsim N. Maliqi

Burimi: albislam.com

[1] Nga faqja zyrtare e shejhut.