Të ndryshme (Akide)

Të ndryshme (Akide)

4 32827
Pyetje: Kam dëgjuar se kush e lexon këtë salavat (që do e përmend më poshtë) 4444 herë për ndonjë dëshirë se i plotësohet apo kush...

0 952
Pyetje: esselamu alejkum, desha t’ju pyes në lidhje me ditëlindjen, e di qe nuk lejohet festimi i ditëlindjes mirëpo më intereson urimet a hyjnë...

0 979
Selam alejkum, hoxhë i nderuar dua te di se a lejohet leximi i Kur'anit në varreza apo jo Ose a ka raste kur ndoshta është...

0 634
Shpeshherë dëgjojmë nga njerëzit kur vjen stina e dimrit të shprehin fjalë që aludojnë në mosdashjen e kësaj stine, si për shembull: “I kisha...

0 1158
Pyetje: Çfarë do të thotë bidat dhe si e trajton sheriati bidatin? Përgjigje: Fjala apo nocioni bidat në domethënien etimologjike do të thotë shpikje apo...

0 548
Pyetje: Cilat vepra llogariten bidat? Përgjigje: Çdo vepër me të cilën synohet afrim tek Allahu, e cila nuk ka mbështetje në bazat e sheriatit, llogaritet...

0 479
Pyetje: A tolerohet ndonjëherë bidati? Si shembulli i disa imamëve që e dinë të vërtetën dhe kanë thirrur apo thërrasin në Sunet, por edhe...

0 487
Pyetje: Cilat janë shkaqet që e bëjnë personin të bjeri në  bidate? Përgjigje: Shkaqet që e bëjnë personin të bjeri në bidat mund të jenë...

0 550
Pyetje: Disa duke e ditur prejardhjen e tyre dhe përkatësinë kombëtare deklarohen se i përkasin një kombi tjetër. Çfarë thotë feja islame për këtë...

0 551
Pyetje: Disa e ndiejnë veten më të çmuar vetëm pse i takojnë racës së bardhë? Përgjigje: Të gjitha këto dallimae mes njerëzve Allahu i Madhëruar...

NA NDIQNI NË